ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2013

2013-09-01 09:00

Το δεύτερο στη σειρά Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Πλέον των 5000 χιλιάδων μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από σχολεία της Μεσσηνίας και της υπόλοιπης Ελλάδας ξεναγήθηκαν στη μοναδική Αρχαία Μεσσήνη και παρακολούθησαν παραστάσεις αρχαίου δράματος σε ένα αρχαίο θέατρο κατάμεστο από μαθητές όλων των ηλικιών.

Οι πρωταγωνιστές του φεστιβάλ ήταν 250 μαθητές από 11 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν το Λύκειο Μεσσήνης, η Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (R.A.D.A.) του Λονδίνου, τα Λύκεια Καλλιθέας, Λιτοχώρου, Μολάων, Επισκοπής Κρήτης, το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας, το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης, το 1ο Γυμνάσιο Άργους, το 7ο Γυμνάσιο μαζί με τα 1ο, 2ο, και 4ο Λύκεια Κέρκυρας και το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής.

Το όραμα του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, του επικεφαλής των ανασκαφικών και αναστηλωτικών εργασιών στην Αρχαία Μεσσήνη, «οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι ανοιχτοί στην κοινωνία», υλοποιήθηκε επιτυχώς, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μεσσήνης.

Σχετικό link θα βρείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=d6iRD4ggvHc